Bäst youtubekanaler för dig som vill investera i guld och silver

Att investera i guld och silver skiljer ju sig från att samla mynt som råkar vara i guld eller silver eftersom det då finns ett samlarvärde att ta hänsyn till. När man köper investeringsprodukter vill man ju betala ett pris som ligger så nära råvarupriset som möjligt. Även här finns det ju olika produkter som tackor och mynt och då är det bra att ta in lärdomar från experter. Eftersom vi på denna blogg inte är några experter eller vill ge några investeringsråd finns det andra som gör det bättre. Här kommer tre youtube-kanaler som du kan kolla in. Kom ihåg att dessa är kommersiella avsändare trots allt och att de ska ses som säljare, även om de bidrar med mycket fakta.

Inside the vault – Mark Yaxley (Strategic Wealth Preservation)

Mark berättar väldigt bra om skillnader mellan mynt och tackor, dess olika varumärken och andra viktiga saker som du ska tänka på när du ska köpa ädelmetaller för investering.

Inside the vault investera i guld och silver

The Coin Cabinet – Andreas Afeldt

Svenska Andreas Afeldt jobbar för auktionshuset The Coin Cabinet i London som köper och säljer sällsynta mynt. Mycket fokus på mer sällsynta mynt från Storbritannien av förklarliga skäl, men också vad man ska tänka på som samlare, en del insikter i hur man tittar på olika kvalitet i mynt och en trevlig bit historia.

investera i mynt the coin cabinet

Rika tillsammans – Jan & Caroline Bolmeson med Eric Strand från AUAG fonder

Detta är inte en kanal om guld och silver, men om privatekonomi med Jan och Caroline. Detta avsnitt som fokuserar mycket på alla grundläggande frågor kring investera i guld och silver på börsen. Avsnittet är sponsrat av AUAG fonder med förvaltaren Eric Strand, som är en återkommande talesperson för denna typ av investeringar i media.

Eric Strand från AUAG fonder

För att följa nyheter och ananlyser om råvaror och investeringar kan du även följa Avanzas och Nordnets poddar och youtube-kanaler, där det dyker upp fokus på råvaror lite då och då.

Placera – Avanza youtubekanal

Spara smartare – Nordnets youtubekanal